Kitesurf vakantie in juli en augustus op Terschelling

Vanaf begin juli tot eind augustus staan we weer op Camping Cnossen op Terschelling met ons kitesurfkamp. We zijn al (10!) jaren te vinden op Terschelling met onze kitesurflessen en ons kitesurfkamp, en dat is niet voor niets: Terschelling is een heerlijk eiland met diverse spots (van vlak water tot mooie golven). Na 10 jaar is het echter wel tijd voor wat verandering, dus een een nieuwe opzet met meer activiteiten, niet alleen kitesurfen maar denk aan ook suppen, golfsurfen en mountainbiken als het eens een dag niet waait. Een flink actief kamp dus. Al is er natuurlijk wel tijd om op het strand even te chillen als het lekker weer is.

Het kitesurfkamp is voor iedereen: Jong & oud en Beginnende & ervaren kitesurfers.

Ben je jonger bent dan 14 jaar? Neem dan even contact met ons op.

Waarom naar Terschelling?

Terschelling is één van meest bezochte Waddeneilanden door kiteboarders en toch nog steeds een rustige spot. De reden is dat er spots zijn die je met alle windrichtingen kunt kitesurfen en de wind net wat harder waait dan in de rest van Nederland. Uiteraard hebben we een unieke plek, ‘het Groene Strand’ en de mooie golven op het Noordzeestrand, op beide spots zijn wij de enige kitesurfschool met een vergunning om les te geven. Daarnaast biedt het eiland gezelligheid, goede sfeer en strandfeesten na het kitesurfen.

Prijs per persoon: € 595,-
Prijs per persoon Chill & Stay: € 295,-

Data:

23 – 28 juli
30 juli – 4 augustus
6 – 11 augustus
13 – 18 augustus

Wat is er inbegrepen en wat kun je verwachten?

 • Eten en drinken (geen alcohol)
 • Overtocht boot
 • Fiets
 • Kitesurflessen en/of surflessen
 • Alternatief actief no-wind programma
 • Bagage vervoer naar de camping
 • Volledig uitgeruste keuken
 • Overdekt eet gedeelte
 • Accommodatie (Tent/cabine)
 • Kitesurfvergunning Noordzee
 • Opslag transfer kitesurfmateriaal
 • Elektriciteit (algemeen gebruik)
 • Foto’s van jezelf in actie !
 • Een gezellige groep om mee te gaan kiten, stappen en chillen!
 • Downwinders!!!
 • Een instructeur in de buurt mocht het nodig zijn
 • Kamp begeleiding

Niet inbegrepen, wel belangrijk:

 • Luchtbed/Matras en slaapzak
 • Handdoeken
 • Reis verzekering/Kite Verzekering Sportzeker
 • Douchemuntjes
 • Eventuele toeslag eigen kite/surf-gear bij Rederij Doeksen
 • Mountainbike helm

Leuk om mee te nemen:

 • Longboard
 • Eigen wetsuit
 • Eigen surf spullen

Stay & Chill:

Bij deze optie zitten geen kite/surflessen, clinics en alternatieve no-wind activiteiten inbegrepen, maar bijvoorbeeld wel een barbeque of kampvuur en natuurlijk je bootkaartje, fiets, slaapplek en eten & drinken. Wil je ter plekke toch aan 1 van de niet inbegrepen activiteiten meedoen dan kan je dat aangeven bij de kampleiding.

Lees ook even goed de algemene voorwaarden goed door en de FAQ pagina.

kitesurfen terschelling kitesurfles

23 – 28 juli
30 juli – 4 augustus
6 – 11 augustus
13 – 18 augustus

HOE WERKT HET?

Accommodatie: Er zijn meerdere 4-persoons tenten opgezet met een 2-persoons slaapcabine rechts en links. Opbouwen en afbreken is niet nodig je schuift er zo in. Het enige wat je meeneemt is een matras of luchtbed om op te slapen en natuurlijk een slaapzak om warm te blijven.
Eten & Drinken: Er is een volledige keuken ingericht met praktisch alles wat je nodig hebt om te koken, eten en te drinken. ‘s Ochtends ontbijten we samen en afhankelijk van de dagplanning maken we een lunch pakket om op locatie op te eten, of we lunchen op de camping. ‘S avonds koken en eten we weer gezamenlijk op ons kamp. Mocht je qua eten iets speciaals willen (vegetarisch etc.) laat je het ons dan op tijd weten?
Programma: Het algemene week-programma is hiernaast na te lezen (klik voor groot).

Op zondag wordt je in Harlingen opgehaald zodat de hele groep gelijk kennis kan maken, de begeleiders zitten op de bot naar Harlingen dus het kan iets later worden dan 19.00 dat zij aanwezig zijn in de terminal in Harlingen.

Vrijdag zetten zij je weer op de 15.30 veerboot en ben je rond 17.00 in Harlingen.

Er  is geen strakke planning, per dag zullen we dus afhankelijk van het getij en de windrichting en de kracht van de wind bekijken waar we het beste heen kunnen gaan of als er niet genoeg wind is iets anders doen of een vrije dag plannen. Als het waait zullen we in ieder geval één dagdeel het water op gaan.
Als er een avond sessie inzit zullen we eerder gaan eten, lijkt het erop dat er de volgende ochtend geen wind is dan kan er een dansje en drankje gedaan worden in 1 van de vele kroegjes op Terschelling (14-18 jaar met toestemming ouders).

Wat kost het en hoe schrijf ik in?

Inschrijven die je gewoon via de shop op de onze Terschelling site. Wel zo easy. Wil je nog iets weten? Stuur dan even een mailtje.

Kosten inc. les, fiets, bootkaartje, activiteiten, tent, stroom, ingerichte keuken, eten en drinken (geen alcohol):

Mag ik eigen materiaal meenemen?

Ja natuurlijk! Met kiteles zullen we het materiaal van de school gebruiken maar als je al kan kitesurfen dan wordt je eigen gear altijd opgeslagen in de kitesurf bus of kar van de school. Lekker makkelijk; je pakt zelf de fiets en gaat naar de spot waar we die dag gaan kitesurfen. Natuurlijk mag je ook je eigen golfsurfboard, SUP of bijvoorbeeld je longboard meenemen. De fietspaden van Terschelling zijn perfect om te longboarden!

Ik heb nog nooit gekite, kan dat in combinatie met dit kamp?

Daar is dit kamp (behalve de masterclass) natuurlijk ook voor! We zijn daar met meerdere instructeurs in het hoogseizoen om iedereen te helpen. Bij het kamp zitten de lessen ook inbegrepen. Zodra het waait gaan we het water op, waait het niet dan bieden we een leuk alternatief programma met o.a. suppen, surfen en mountainbiken.

Ik wil graag eens golfsurfen, kan dat ook?

Natuurlijk kan dat. In samenwerking met Surfvillage.nl kan je golfsurflessen volgen en daarna daar een boardje huren, met je eigen board aan de gang of als er geen wind en golven staan kan natuurlijk ook gaan suppen op de Noordzee en de Waddenzee. Goed voor je balans en board gevoel!

Als ik boek en er staat geen wind, wat dan?

Helaas hebben we het weer niet in de hand. De kans is klein dat er helemaal geen kitesurf lessen gegeven kunnen worden maar mocht er de hele week geen wind staan, dan staat er over het algemeen een lekker zonnetje aan de hemel en is er genoeg te doen: Suppen, golfsurfen, mountainbiken, brandingkayakken, ‘s avonds een knus kampvuur op het strand…. Er zullen sowieso genoeg sportieve activiteiten geregeld worden!

We geven geen geld terug, wanneer we niet hebben kunnen lessen.
In plaats van de lessen bieden we dan wel voldoende randactiviteiten aan zoals je hierboven hebt kunnen lezen.