STAY TUNED KITETRIP IS IN DE MAAK

Kitesurftrip Sal – Kaapverdische eilanden

Sal is “the place to be” als je dichtbij wilt kitesurfen met goede wind en warm water. Sal is de ideale spot waar je goed kunt leren kiten op zee. Voor ‘Kite Beach’ ligt een er een rif die de grootste golven doet breken en zorgt voor een redelijk stabiel voorstuk met wat rustiger water. Beginnende kitesurfers zoeken het vlakke stuk op, semi gevorderd pakken de kleine golfjes voor flinke afzet in je loaded jumps. Door de goede verdeling is er voor de golfsurfer dus keuze in de hoogte en moeilijkheidsgraad van de golfen. Dus je eerste meters pakken en oefenen hier is echt ideaal!

Sal Kaapverdië? Surf’s Up!

De surf plank proberen is echt een must. Op bezoek bij Fone rider Mitu Monteiro, king of strapless surf, moet je dit natuurlijk gedaan hebben. Ben je een echt fanatiek rider en zoek je de beste golfen en kick, dan rollen we even naar Ponta Preta. Aflandig en swell van 3-6m, dus niet voor beginners.

Er is ook een optie om te varen aan de kant van Santa Maria. We raden dit niet aan ivm de zeer onstabiele aflandige wind, die enkel verder op zee voldoende stabiel en krachtig is. Dus kom je in problemen betekend hier ook wel afdrijven…

Accommodatie in Sal. Waar slapen we dan?

accommodatie-sal-kitesurftrip

In Santa Maria gebeurd het allemaal. Aan de boulevard wat leuke restaurantjes, kroegen en dance cafe’s en wat souvenir winkeltjes. We verblijven In een appartement in het centrum op 50m van het strand vandaan waar de local kids voetballen, surfen en zwemmen. Net buiten bereik van de kale mega resorts in een klein stukje van authentiek Sal.

We hebben 5p kamers, 4p kamers en 3p kamers, zowel gedeelde 2 persoons bedden als apart. Hou rekening met dat je naast een kite buddy komt te liggen. Sharing is caring. Zo houden we de prijzen betaalbaar.

OK Cool! Ik kan wel een beetje kiten, maar hulp kan ik wel gebruiken

kitesurftrip-sal

No problem! Tijdens onze trip hebben we een vast uurtje in de ochtend waar we werken aan safety, tips en trucks en dit is geheel GRATIS! Mocht je echt begeleiding nodig hebben om hard te werken aan je skills dan is bijboeken van (privé)les wel noodzakelijk. Voor ons (en jezelf natuurlijk) is zelfstandigheid belangrijk. Dus als je dat niet bent is een lesje wel verplicht/verstandig anders wordt het wel veel zwemmen. Wees gerust. Onze IKO instructeur is er altijd bij. Mocht er iets gebeuren… Ontspan… We komen je halen… 

Ik heb nog nooit gekite. Kan ik dan wel mee?

Daar is de kitetrip voor! We zijn daar met een IKO instructeur om iedereen te helpen. Je kunt een privéles of een normale les (2p) boeken. Uiteraard kun je specifieke lessen boeken zoals upwind, springen, tricks en wave riding. Vraag naar de mogelijkheden.

Mag ik eigen materiaal meenemen?

Ja natuurlijk! Met kiteles zullen we het materiaal van de school gebruiken maar als je al wat kan kiten en je hebt materiaal kun je deze zeker meenemen. Maar denk aan de kosten voor een kitebag en en extra kosten voor het meenemen daarvan. Wellicht is huren dan geen gek idee.

Kitetrip Sal - Kaapverdische eilanden 2016

Fone promo Sal - Rider: Mitu Monteiro

Windcondities

Kitesurftrip Sal windcondities

Oude Planning Kitetrip Sal: MAART 2017

Za 18 maart vertrek Amsterdam
Zo 19 maart kiten
Ma 20 maart kiten
Di 21 maart kiten
Wo 22 maart kiten
Do 23 maart kiten
Vr 24 maart kiten
Za 25 vertrek naar Amsterdam

Oude Prijzen Kitesurftrip Sal

Stay and Ride: €299
Stay, Lesson, Rental: €599
Stay, Ride, WaveClinic: €599

Enkel je ticket kopen. Eenmaal daar kun je zitten en genieten. Beginnende kiter of nog wat les en niet alle kites? Neem een les en/of huur pakket al vanaf €200 extra. Met een wave clinic zit er zelf een Surfboard bij! Ready to ride you first wave?

prijzen zijn op basis van logies, transfers vliegveld, transfers kitespot, exclusief ticket, verzekering, en meebrengen eigen materiaal

WAT KRIJG JE EN KUN JE VERWACHTEN?

 • Transfer van en naar de Airport ter plaatse
 • 8 dagen accommodatie
 • Video en foto van de trip
 • Accommodatie (gedeelde kamer, privé meerprijs)
 • Opslag transfer kitesurfmateriaal
 • Foto’s van jezelf in actie !
 • Een gezellige groep om mee te gaan kiten, stappen en chillen!
 • Een instructeur in de buurt mocht het nodig zijn

NIET INBEGREPEN MAAR WEL BELANGRIJK

 • Reis verzekering/Kite Verzekering Sportzeker
 • Eigen wetsuit (shorty of zomerpak)
 • Eigen kitesurf spullen
 • Inentingen

ALTIJD LEUK OM MEE TE NEMEN

 • Extra waveboard
 • Eigen materiaal

OPTIONEEL

 • Kitesurfles
 • Prive clinics
 • Upgrade privé kamer (vraag naar de prijs)