Kitesurfen op Schellinkhout

Deze kitesurf locatie is vanaf Amsterdam ongeveer 45 minuten rijden. Een zeer geschikte locatie waar je als beginner kunt starten. De geschikte windrichting is hier West, Zuid-West en Zuid. Er is zowel ruimte om te oefenen op het vaste land met een powerkite en je kunt tot veruit de kant staan. Het kan hier in het weekend wel druk zijn. Vandaar we liever in de weekenden langs de kust in IJmuiden en Wijk aan zee zitten gezien daar veel meer ruimte is en de wind stabieler. Mocht het te hard waaien aan de kust. Dan wil het hier wel eens 2-4 knopen minder zijn. Dan kan wel een boel schelen.

NB: Wil je toch echt elders les dan onze standaard locaties? Geen probleem. Hier worden dan wel extra kosten voor in rekening gebracht vraag naar de mogelijkheden.

Schellinkhout is een klein dorpje in de gemeente Drechterland, in de regio West-Friesland, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Schellinkhout ligt 3 kilometer ten zuidoosten van Hoorn. Hier wordt al jaren gekitesurft en dus onder veel watersporters die de wind gebruiken redelijk bekend. Hier zitten helaas geen paviljoens of een restaurant waar je wat kunt drinken. Vandaar wel aan te raden is zelf wat mee te nemen. Uiteraard kun je bij de kiteschool bij de bus zelf ook een heerlijke kop koffie of thee krijgen, Cup a soup, noodles of een blikje frisdrank.

Waarom/wanneer Schellinkhout een geschikte locatie is?

  • Je kunt hier praktisch overal staan wat makkelijk is als je met het board gaat beginnen.
  • De wind is redelijk stabiel als deze van West of Zuid-West of Zuid komt
  • Door de week en buiten vakantie dagen om heerlijk rustig om hier je eerste meters te pakken.
  • Vlakbij de spot kunnen parkeren.
  • Gras voor de gene die niet van zand houden (let op! gras kan gevaarlijk zijn met natte voeten ivm slechte grip!)

Parkeren bij Schellinkhout

Schellinkhout beschikt over een kleine parkeer plaats. Je kunt ook langs de dijk parkeren zonder problemen. Zorg dat je ruimte laat voor passerende auto’s en calamiteiten voertuigen. Zodra je de dijk oprijdt vanuit het dorp zie je eigenlijk al direct voor je de parkeerplaats. Je rijdt naar beneden en direct rechts de parkeerplaats op. Of direct links over de dijk om daar te parkeren. Parkeren in Schellinkhout langs de dijk en op de parkeerplaats is gratis.

Omkleden

Omkleden doen we op de parkeerplaats zelf. We hebben speciale poncho’s voor de gene die graag wat privacy willen of het koud hebben. Deze poncho’s zijn overigens uniek en enkel te koop bij Kartaboardsports. Ideaal voor gebruik na de lessen op diverse locaties waar 9 van de 10 maal geen kleedhok aanwezig is. Ook zo’n poncho? Kijk even in onze shop.

Route naar kitesurflocatie Schellinkhout

Direct naar Google routebeschrijving en vul je vertrek locatie in.


Grotere kaart weergeven