Kitesurfles op Wijk aan Zee

Kitesurfen in Wijk aan zee op één van de beste locaties aan de Noordzee in de buurt van Noord-Holland en Utrecht. Wijk aan zee is een uiterst geschikte locatie om te leren kitesurfen vergeleken met een tal van andere mogelijkheden langs de kust in de buurt van Wijk aan zee. We geven hier vooral kitesurfles als de wind uit Zuid of Zuid-West komt. Dit noemen we ook wel side shore of side on shore wind. Dit houdt overigens niet in dat enkel met deze wind de locatie goed is. Dit kan per dag verschillen.

NB: Wil je toch echt elders les dan onze standaard locaties? Geen probleem. Hier worden dan wel extra kosten voor in rekening gebracht vraag naar de mogelijkheden.

Ook hier kun je ook gewoon heerlijk het strand op lopen en tegen de wind inhangen op de Noordpier. Wijk aan zee is ook bekend van het bedrijf Tata Steel Chess het vroegere Corus. Een enorm staalbedrijf wat jaren lang een hoop werkgelegenheid heeft gecreëerd voor de inwoners van Wijk aan zee. Na een lang dag tegen de wind inlopen biedt Wijk aan zee volop mogelijkheden om even uit te blazen. Strandtenten zoals Aloha, Timboektoe en Statler en Waldorf bieden de juiste sfeer en gezelligheid om je dag compleet te maken.

Waarom Wijk aan zee een goede kitesurf locatie is?

  • Minder golven door aanwezigheid van de noordpier.
  • Minder stroming door aanwezigheid van de noordpier
  • Één van de weinige spots waar het strand groeit door de afzetting van zand ivm de noordpier
  • Een levendige surfvibe die je enkel hier in Nederland kunt vinden.
  • De wind is stabiel als deze van zee komt
  • De wind is vaak harder dan in het binnenland en vaker aanwezig
  • Leuke strandpaviljoen zoals bijvoorbeeld Aloha en Timboektoe waar we na de lessen vaak een drankje doen

Parkeren bij Wijk aan zee (Reyndersweg)

Aan het eind van de  Reyndersweg is een kleine parkeerplaats aanwezig net na de laatste windmolen. Je kunt gratis parkeren, maar door de beperkte plekken kan het hier erg druk zijn. Kom je enkel iemand afzetten dan raden we aan door te reiden tot je onze KARTA bus ziet. Mocht het een mooie drukke dag zijn ga dan niet wachten tot je plek hebt vlakbij het strand, maar parkeer wat eerder langs de Reyndersweg en loop dan even richting de KARTA bus.

Omkleden

Omkleden doen we op de parkeerplaats zelf. Er zijn helaas geen mogelijkheden om met net of droog pak de strandpaviljoens te betreden en in het toilet om te kleden. We hebben speciale poncho’s voor de gene die graag wat privacy willen of het koud hebben. Deze poncho’s zijn overigens uniek en enkel te koop bij Kartaboardsports. Ideaal voor gebruik na de lessen op diverse locaties waar 9 van de 10 maal geen kleedhok aanwezig is. Ook zo’n poncho? Kijk even in onze shop.

Route naar kitesurf locatie Wijk aan zee

Navigatie: Reyndersweg 2, 1951 LA Velsen-Noord

Direct naar Google Routebeschrijving en vul je vertrek locatie in


Grotere kaart weergeven