Kitesurfles op Terschelling

Kitesurfen op Terschelling is het helemaal! Wil je hier ook kitesurfles volgen? Kijk dan nog even op onze site www.kitesurfschoolterschelling.nl. Gezien het feit dat dit eiland een stuk verder ligt dan onze andere kitesurf-locaties hebben we hier een speciale site voor ingericht die enkel gericht is op het waddeneiland. Alle lessen die je hier of daar inkoopt zijn bij elke Kartaboardsports-locatie geldig. Dus daar lessen en hier afmaken? Geen probleem. Dat geldt ook andersom.

Kartaboardsports als enige kitesurfschool vergunning voor lesgeven op het eiland.

Kitesurfen op de Waddenzee is helaas zo’n 10 jaar geleden verboden, op een paar plekjes is het nog toegestaan waaronder het Groene Strand op Terschelling. De lokale surfclub heeft zich daar enorm voor ingezet en wij zijn dan ook blij dat wij hier als enige kitesurfschool les mogen geven. Daarnaast is het toegestaan om langs de hele Noordzee kust te kitesurfen en dus ook les te geven. In de praktijk betekent dit toch dat de meeste kitesurfers gebruik maken van de strandovergangen bij West, Midsland en Formerum aan Zee. Les geven op de Noordzee doen wij meestal bij Formerum aan Zee vanuit strandtent ‘ZandZeeBar’.

Locatie Groene Strand:

Kitesurf locaties Terschelling
Dit is toch wel onze favoriete locatie om les geven, er is niet zoveel ruimte als op de Noordzee maar echt druk wordt het eigenlijk ook nooit. Je kan er vrij lang staan in het water wat ideaal is om les te geven (en te krijgen natuurlijk) en er staan geen golven. Zeker met de laatste les waarin je op je board moet gaan staan is dit een enorm voordeel.

Er zitten wel wat haken en ogen aan deze spot. Zorg dat je je aan de regels houdt zodat we de spot open kunnen houden voor kitesurfers. Wij zijn geen politie, maar zullen je uiteraard op je gedrag aanspreken. Het is ook jouw spot. De belangrijkste regels en tips op een rij:

  • 3 uur voor en 3 uur na hoogwater is het mogelijk om te kitesurfen op het groene strand
  • het is niet toegestaan kites te starten en landen op het gras voor het paviljoen ‘De Walvis’. Opbouwen en neerleggen is geen enkel probleem.
  • het is niet toegestaan les te geven op het groene strand, ook niet particulier, laat dit gewoon over aan professionals.
  • het is niet toegestaan de vaargeul over te steken. Er is een gele boei die aangeeft tot waar je mag kitesurfen.
  • respecteer alle strandgangers die genieten van het wad zonder een kite in de lucht. Zie je zwemmers, breng ze op de hoogte van het gevaar als er veel kitesurfers zijn.
  • een kitesurf-kite is om te kitesurfen. Het is niet toegestaan te vliegeren met een kitesurf-kite. Wij hebben voldoende vliegers te leen desnoods.
  • het is niet toegestaan om met flyboard of met buggy je voort te trekken op het ‘Groene strand’. Zeer aantrekkelijk, maar te gevaarlijk i.v.m. voetgangers en andere strand gebruikers.

Locatie Noordzee:

Kitesurf locaties TerschellingDe Noordzee op Terschelling is een geweldige spot om te kitesurfen. Met wat flinke swell heb je mooie golven. Regelmatig worden er downwinders georganiseerd waar je bij kunt aanhaken.

Het is officieel niet toegestaan met drijvende voorwerpen te water te gaan. Leden van de surfclub krijgen automatisch een ontheffing om te mogen surfen op de Noordzee, bij de gemeente kan deze ontheffing ook opgehaald worden.

Tijdens de zomermaanden mag er dan ook alleen gesurft worden buiten de bewaakte strandgebieden. Dus niet recht voor de bewaakte overgang tussen de zwemmers, maar minimaal 300m links en rechts van de strandwacht posten bij West aan Zee, Midsland aan Zee en Formerum aan Zee.

Verder staat er afhankelijk van de wind en het tij soms een stevige stroming. Dit kan met name aan de uiteinden van het eiland (bij de Noordsvaarder en het Amelandergat) erg gevaarlijk zijn. Surf hier niet!

Spot kaart:


Surfspots Terschelling weergeven op een grotere kaart

Alle info, locaties en regels met betrekking tot het kitesurfen zijn ook te vinden op de site van Surfclub Terschelling