Kitesurfles op Muiderberg

Kitesurfen in Muiderberg op één van de mooiste locaties langs het IJsselmeer in de buurt van Noord-Holland en Utrecht. Muiderberg is een uiterst geschikte locatie om te leren kitesurfen vergeleken met een tal van andere mogelijkheden langs het IJsselmeer in de buurt van Muiderberg. Muiderberg is zelf een klein en rustig pittoresk dorpje. We geven hier vooral kitesurfles als de wind uit Noord of Noord-Oosten komt. Deze locatie is niet geschikt voor wind uit Zuid, Zuid-west of Zuid-Oost. Onder de watersporters is dit al een bekend fenomeen. Al jaren is er een windsurfstrand aanwezig met een kleine haven en een paviljoen dat ‘de zeemeeuw’ heet. Iets verderop is inmiddels een stuk speciaal voor kitesurfers afgezet waar de lessen worden gegeven. In de verte zie overigens het eiland ‘Hooft’ en de skyline van Amsterdam

NB: Wil je toch echt elders les dan onze standaard locaties? Geen probleem. Hier worden dan wel extra kosten voor in rekening gebracht vraag naar de mogelijkheden.

Waarom/Wanneer Muiderberg een goede kitesurf locatie is?

  • Je kunt hier praktisch overal staan wat makkelijk is als je met het board gaat beginnen. 
  • De wind is redelijk stabiel als deze van Noord of Noord-Oost komt
  • Door de week en buiten vakantie dagen om heerlijk rustig om hier je eerste meters te pakken. 
  • Vlakbij de spot kunnen parkeren. 

Parkeren bij Muiderberg

Perkeren in Muiderberg kan wat lastig zijn gezien het een klein dorp is. We raden aan of de kleine parkeerplaats te pakken bij het begin van de Dijkweg of in het dorp rondom het park te parkeren op de Brink. Vandaar is het een klein stukje lopen naar de spot via de Kerkpad.

Omkleden

Omkleden doen we op de parkeerplaats zelf. Er zijn helaas geen mogelijkheden om met net of droog pak de strandpaviljoens te betreden en in het toilet om te kleden. We hebben speciale poncho’s voor de gene die graag wat privacy willen of het koud hebben. Deze poncho’s zijn overigens uniek en enkel te koop bij Kartaboardsports. Ideaal voor gebruik na de lessen op diverse locaties waar 9 van de 10 maal geen kleedhok aanwezig is. Ook zo’n poncho? Kijk even in onze shop.

Route naar kitesurf locatie Muiderberg

Navigatie: Kerkpad, Muiderberg

Direct naar Google Routebeschrijving en vul je start locatie in.


Grotere kaart weergeven