Kitesurfles in IJmuiden aan Zee

Kitesurfles in IJmuiden aan zee op één van de beste locaties aan de Noordzee in de buurt van Amsterdam, Noord-Holland. IJmuiden is een uiterst geschikte locatie voor een kitesurfles vergeleken met een tal van andere mogelijkheden langs de kust in de buurt van IJmuiden. We geven hier vooral kitesurfles als de wind uit Noorden of Noord-West komt. Dit noemen we ook wel side shore of side on shore wind. Dit houdt overigens niet in dat enkel met deze wind de locatie goed is. Dit kan per dag verschillen.

Wil je toch elders kitesurf les dan onze standaard locaties?

Wil je juist echt bij IJmuiden je lessen volgen of juist echt op een van de andere spots waar we lesgeven. Geef dat dan gelijk aan bij je boeking, dan houden wij daar rekening mee. Als je flexibel bent qua locaties dan is de kans wel een stuk groter dan we je snel op het kiteboard krijgen voor je eerste meters.

In overleg kunnen we ook groepen lesgeven op locaties die niet behoren tot onze normale les spots.

Wat is er te doen/zien in omgeving en kan ik hier overnachten?

Naast het kitesurfen biedt het Kennemerstrand (IJmuiderstrand) voldoende ander mogelijkheden. Je kunt hier lekker uitwaaien, de zuidpier oplopen, in de havens een lekker hapje vis eten of eens het oude vissersdorp Oud-Velzen bezoeken. Er is zelfs een waar bunker museum die een mooi kijkje bied in de historie van het verdedigen van de havens en stranden van Nederland. Of doe een bezoek aan het zeehavenmusem “de visserijschool” waar je uiteraard alles leert over het vissen. Uiteraard is het ook mogelijk om een heerlijke wandeling, fietstocht of GPS tocht te doen in de uitgestrekte natuurgebieden. Mocht je willen slapen in IJmuiden aan zee dan is bijvoorbeeld familie camping de Duindoorn of Hotel Holiday Inn een mooie optie. Zo ben je niet gebonden aan het heen en weer reizen mocht je een paar dagen willen vertoeven in en rondom IJmuiden aan zee en tegelijkertijd het kitesurfen aan te leren.

Waarom/Wanneer IJmuiden aan Zee een goede kitesurf locatie is?

Minder golven door aanwezigheid van de zuidpier.
Minder stroming door aanwezigheid van de zuidpier.
Één van de weinige spots waar het strand groeit door de afzetting van zand ivm de zuidpier.
Een speciaal afgezet gedeelte voor kitesurf scholen en kitesurfers.
De wind is stabiel als deze van zee komt.
De wind is vaak harder dan in het binnenland en vaker aanwezig.
Leuke strandpaviljoens zoals bijvoorbeeld Zilt aan Zee waar we na de lessen vaak een drankje doen.
Er is een reddingsbrigade toren aanwezig.

Parkeren bij IJmuiderstrand / Kennemerstrand

Er is een ruim parkeerterrein aanwezig voor meer dan 1000 auto’s. Hier zitten wel kosten aan verbonden. Kom je enkel iemand afzetten dan kun je binnen het half uur gratis uitrijden. Hou er rekening mee dat je indien je een les hebt €7 kwijt bent voor een dag parkeren. Onder de 4 uur is het iets goedkoper maar ga je vaak niet redden ivm op tijd aanwezig zijn en omkleden.

Omkleden

Omkleden doen we op de parkeerplaats zelf. Er zijn helaas geen mogelijkheden om met wetsuit of droogpak de strandpaviljoens te betreden en in het toilet om te kleden. We hebben speciale poncho’s voor de gene die graag wat privacy willen of het koud hebben. Deze poncho’s zijn overigens uniek en enkel te koop bij Kartaboardsports. Ideaal voor gebruik na de lessen op diverse locaties waar 9 van de 10 maal geen kleedhok aanwezig is. Ook zo’n poncho? Kijk even in onze shop.

Route naar kitesurf locatie IJmuiden aan Zee

Navigatie: Kennemerstrand (einde Badweg links) Let op! Neem de 2de afslag bij de rotonde aan het einde van de Badweg voor de parkeerplaats bij het blauwe container huisje. Kaartje trekken en onder de slagboom door. Zo dicht mogelijk parkeren bij het strand als het lukt. Dit herken je aan de reddingsbrigade toren van IJmuiden.