Op Andijk is het mogelijk om ver te staan. Er is maar een klein strand aanwezig waar we kunnen starten en landen, dus over het algemeen doen we dit te water. Je kunt praktisch overal staan tot enkele honderd meter. Vooral met Noord-Noordwest, Noord, Noord-Oost en Oosten wind wordt deze spot veel bezocht omdat de condities hier dan goed zijn en elders vrij slecht in de zomer. Het kan dus wat druk zijn. Door de weeks en buiten vakanties om uiteraard een stuk rustiger. Draait de wind meer naar Zuid-Oost dan wordt de wind al redelijk onstabiel.

NB: Wil je toch echt elders les dan onze standaard locaties? Geen probleem. Hier worden dan wel extra kosten voor in rekening gebracht vraag naar de mogelijkheden.

Andijk is een dorp in de gemeente Medemblik in de regio West-Friesland in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Ook deze spot ligt aan het IJsselmeer en is ongeveer 50 minuten rijden vanaf Amsterdam. Vlak in de buurt ook de spot Enkhuizen echter is het te water gaan daar een halszaak vandaar we vaak hier zijn. We raden dan ook aan door te reiden naar Andijk mocht je hier in de buurt willen kitesurfen.

Waarom/Wanneer is Andijk een goede kitesurf locatie

  • Je kunt praktisch overal staan wat goed is als je met het board bezig bent.
  • Er is voldoende parkeer gelegenheid
  • Je kunt parkeren vlakbij de spot
  • Goed condities bij Noord-Noordwest, Noord, Noord-Oost en redelijk bij Oosten wind.

Parkeren bij Andijk

Parkeren kan op de parkeerplaats rechts als je de Koopmanpolder op rijdt. Dit staat netjes aangegeven. Parkeren is gratis op de parkeerplaats.

Route naar Kitesurf locatie Andijk

Navigatie: Koopmanspolder, 1619 Andijk

Direct naar Google Routebeschrijving en vul je vertrek punt in