Waarom wisselende les locaties?

IJmuiden en Wijk aan Zee zijn met westen wind onze hoofdlocaties. De windcondities (richting, sterkte) en het weer bepalen waar de condities het beste zijn. Vandaar we niet willen binden aan één locatie. Vooral de richting van de wind speelt een grote rol. Bij Oosten wind is het niet mogelijk om te kitesurfen aan de kust en zullen we naar Muiderberg moeten vertrekken. De lessen zullen daar gewoon worden voortgezet.

Elke locatie heeft zijn voor en nadelen. Daar waar je kunt staan en valk water is, is het vaak druk en zijn er veel beginners met vaak vlagerige wind. Op zee is er weer meer ruimte en vak stabielere wind. Echter zul je meer last hebben van golfslag. (Bij te heftige zee worden lessen afgelast)

Onze kitesurfles locaties

kitesurfspots-kaart-Kartaboardsports
close


De avond ervoor bepalen we naar welke locatie we gaan Elke dag wordt er via Nieuws gemeld waar we de volgende dag zijn en of de lessen doorgaan. Dit wordt altijd laat op de avond bepaald zodat we de laatste aanmeldingen en weerberichten hebben om zo een betere locatie keuze te maken en een zo goed als mogelijke planning neer te zetten.

Klik hieronder voor meer info over onze les locaties

Hoofd locatie IJmuiden aan zee

(dit is de locatie waar het voor ons allemaal begon. We zijn hier met westen wind bijna altijd aan het lessen)

Locatie Wijk aan zee

(als de wind uit het zuiden komt en IJmuiden te veel golvslag heeft. Gaan we richting Wijk aan zee)

Locatie Muiderberg

(voornamelijk met pal Noord en Noord oosten wind zijn we hier aan het lessen)

Locatie Schellinkhout

(voornamelijk met wind uit het westen als zee geen optie is ivm te hoge golven)

Kitesurfles op de juiste locatie

Afhankelijk van de windrichting en het weer zijn er verschillende locaties om te leren kitesurfen. Vlakbij Utrecht, Amsterdam en Almere ligt Muiderberg deze locatie gebruiken wij vaak als de wind uit het Noord en Noord-Oosten komt , Andijk is een spot die wat noordelijker aan het IJsselmeer ligt. Mocht het lukken dan rijden we ook wel eens naar Schellinkhout vlakbij Hoorn. Onze meest gebruikte locaties zijn IJmuiden en Wijk aan Zee aan de Noordzee. Deze spots gebruiken we met de in Nederland veel voorkomende zuidwestelijke wind. Daarnaast geeft het strand een stabiele wind, is er voldoende ruimte en zorgt de pier voor minder heftige golven.

Natuurlijk zijn we ook op Terschelling aanwezig. Dit is onze favoriete spot, waar het meer waait en er met elke windrichting gekite kan worden!