Clinic’s kitesurfen

Deze clinics zijn enkel geschikt voor mensen die al zelfstandig kunnen varen en hun eigen materiaal hebben.

Een clinic kun je zelf samenstellen van 1 tot 3 personen. Belangrijk is dat je specifieke vragen nodig hebt en je eigen materiaal meeneemt. Ideaal als je al een stuk zelfstandig bent echter de puntjes op de i wilt zetten. In 2 uur tijd kun je bij één van onze ervaren instructeurs alle vragen stellen die je hebt over 1 van de onderwerpen. Zo kun je na je lessen en na de aankoop van je materiaal toch nog op redelijk goedkope wijze doorleren en betaal je niet extra voor je materiaal in de school.

close


Zelfstandig kiten houd in dat je in staat bent redelijk heen en weer te varen zonder daarbij anderen tot last te zijn of jezelf en/of anderen in gevaar brengt. Controle in de kite is daarbij het allerbelangrijkst.

CLINIC

2 uur
€100 per clinic
 • max 1-3p
 • eigen materiaal
 • Opties:
 • WAVE CLINIC
 • FOIL CLINIC
 • SAFETY CLINIC
 • TRICK CLINIC

Welk onderwerp kun je behandelen in de clinic?

WAVE CLINIC

De strapless surf clinic moeten we eigenlijk zeggen. Hier gaan we in op alle facetten van het waveriden. Hoe sta je op je board, waarom? Wat zijn de voor en nadelen van strapless surfen. Waar let je op? Techniek. Driften… etc. etc. Hier kun je terrecht met al je vragen. Of kun je voor het eerst met je vrienden kijken of wave riden wat voor jou is.

FOIL CLINIC

Wel eens keer op een Foil board willen staan? Dat kan! En hoeft ook niet direct in de kosten te lopen. Samen met je instructeur start je de clinic. Gezien we begrijpen dat de aankoop van een Foilboard erg duur is kun je er bij ons 1 huren voor €50. Na deze korte clinic ben je al aardig op weg en kun je wellicht al zelfstandig verder.

SAFETY CLINIC

De clinic die eigenlijk iedereen een keer gedaan moet hebben na een aantal jaar kitesurfen zonder problemen. Wat te doen als het misgaat. Wij simuleren situaties met je kite die kunnen gebeuren. Die oefen je niet tot nauwelijks. En als je jezelf moet redden is het fijn dat je nog weet hoe? Het is geen schande. Ook EHBO moet je jaarlijks bij houden zodat je weet hoe je anderen hulp verleend. Dus je eigen safety opkrikken kan nooit kwaad.

LEVEL CHECK 

Wil je een opfriscursus? Even checken of je alles nog weet? Wil je een certificaat zodat je makkelijker kunt huren in het buitenland? Deze clinic zorgt dat je de puntjes op de i zet. Hij wordt vaak gecombineerd met de safety clinic. Je certificering en de safety betreft kitesurfen hebben natuurlijk veel raakvlakken.

TRICK CLINIC

Backrolls, kiteloops, hoger springen, transitions, handle pass, etc. etc. etc. Een hele lijst aan tricks die je nog niet beheerst of aan wilt beginnen. Hier is een beetje lef voor nodig en soms wat tips en trucks van de meester. Wij doen het voor. En jij doet ons na. el zo fijn dat er iemand is die laat zien hoe het moet. We geven je wat tips mee voor de rust zodat je je oefening technisch goed kunt uitvoeren. De rest gaat daarna weer vanzelf.

Extra verhuur van materiaal

Het kan natuurlijk voorkomen dat je de juiste maat kite niet bij je hebt of dat die Foil eigenlijk toch wat te duur is. Je kunt bij ons gelukkig divers materiaal huren zodat je geen zorgen hoeft te maken op een redelijk zorgeloze clinic.

Verhuur kitesurfmateriaal

max 3 uur
 • €75 Board+Kite
 • €50 Kite
 • €50 Foilboard
 • €30 Twintip of Surfboard
 • €5 Trapeze
 • €5 Wetsuit

Hoe bestel, boek en maak ik afspraken?

Stap 1 Bestel via de Shop je gewenste les
Stap 2 Plan je les met ons via mail, blijf de betreffende dag zo flexibel mogelijk
Stap 3 Check de avond ervoor op deze pagina, Facebook pagina of Twitter of je les doorgaat
Stap 4 De volgende dag zien we elkaar op afgesproken tijd en locatie

close


Attentie: Bij slecht weer, te veel of te weinig wind worden lessen gestopt/afgelast. Mail ons om de les te verzetten