Kitesurfles voor kinderen

Kinderen leren sneller en anders kitesurfen dan mensen boven de 16 jaar. Vandaar dat kinderen ook een andere lesvorm nodig hebben en in een aparte kinderles worden gezet. Voor hen is veiligheid net zo belangrijk. Om dit goed bij te brengen is extra begeleiding voor de jonge kitesurfer cruciaal. Kids zijn leergierig, flexibel en leren door spelenderwijs te doen. Veiligheid staat bij ons altijd centraal, dus het dragen van een impactvest(zorgt o.a. voor drijfvermogen) en een helm is bij ons verplicht.

kitesurfles voor kinderen

Waarom een aparte kitesurfles voor kinderen?

Een aantal van onze kitesurfinstructeurs hebben speciaal een verplichte cursus voor kinderen gevolgd via onze IKO (Internationale Kiteboard Organisation) opleiding. Ons kitesurfmaterialen worden ook aangepast op de kleinere kitesurfer. De lijnen van de kitesurfkite worden flink ingekort en er worden vaak kleinere kites tot wel 2,5m ingezet zodat de kite minder bewegelijk is, eenvoudiger stuurt en minder kracht zal opbouwen, waardoor de les extra veilig is voor kinderen.

Volwassenen kunnen een hoop meer wind hebben dan kinderen, dus het kan zijn dat we beslissen de les voor de volwassenen/ouders door te laten gaan en wat anders met de kinderen te doen. Als de wind te heftig wordt moeten we de kinderlessen aflasten. Een heftige wind kan al windkracht 5 zijn voor een klein persoon en heeft alles te maken met het gewicht. Ook golven zijn voor een klein persoon zeker niet prettig. Ook al lijken de golven voor een gemiddelde volwassen niets, voor een kind kan dit eruit zien als een enorme muur.

close


Belangrijk voor de ouders om na de lessen altijd aanwezig te zijn tijdens het kitesurfen, totdat er sprake is van zelfstandigheid. Waarbij toezicht overbodig wordt. Het beste is de jongste kinderen op les te zetten tijdens de vakanties of clinics te laten doen.

Hoe oud moet je zijn om les te krijgen?

Om te leren kitesurfen moet je minimaal 9 jaar zijn. De leeftijdsgrens voor de kinderles is ongeveer 14 jaar Daarna kunnen ze over het algemeen meedoen in het normale traject. Daarnaast is het zeer belangrijk dat de deelnemers goed kunnen zwemmen.

close


Geef je leeftijd door als het hier gaat om kleine (relatief kleine) kids. Hoe beter we zijn voorbereid hoe minder de verrassing voor ons allemaal.

kitesurfles voor kinderen

Waar wordt er les gegeven voor kinderen?

Je kunt eigenlijk overal aan de slag met kinderen. Het liefst op vlakwater waar je overal kun te staan. Maar dat is in verband met weer en wind niet altijd mogelijk. Ook op open zee geven wij les aan kinderen. Vaak wordt er gedacht dat kitesurfen op open zee te gevaarlijk is. Indien er rekening wordt gehouden met de hoogte van de golven, de stroming en de windrichting is dit niet gevaarlijk. Een goed zwemvest vergroot de veiligheid en is bij ons voor iedereen verplicht. We gaan, indien mogelijk, richting het binnenwater maar als het daar niet voldoende waait en aan zee wel, dan zullen we niet de les afzeggen. Bij zacht weer kan het op het strand fantastisch zijn en dat willen de kids niet missen.