Locatie IJmuiderslag

Landboarden in IJmuiderslag op de beste locaties aan de Noordzee in de buurt van Noord-Holland en Utrecht. IJmuiderslag is één van de meest geschikte locatie om te leren landboarden. Hier worden zelfs de Nederlandse Kampioenschappen gehouden voor landboarden en kitebuggy.  We geven hier vooral les als de wind van zee komt. Dit houdt overigens niet in dat enkel met deze wind de locatie mogelijk is. Zodra de wind van het land komt kunnen we ook gewoon aan de slag hier. Het nadeel is echter de duinen die zorgen voor turbulente wind.

Waarom/Wanneer IJmuiderslag een goede landboard locatie is?

– Een speciaal afgezet gedeelte voor landboardscholen en kitebuggyscholen
– De wind is stabiel als deze van zee komt
– Leuke strandpaviljoens zoals bijvoorbeeld Zilt aan Zee waar we na de lessen vaak een drankje doen

Wat is er te doen en te zien in omgeving IJmuiden en kan ik hier overnachten?

Naast de water- en strandsporten die wij bieden biedt het Kennemerstrand (IJmuiderstrand) voldoende ander mogelijkheden. Je kunt hier lekker uitwaaien, de zuidpier oplopen, in de havens een lekker hapje vis eten of eens het oude vissersdorp Oud-Velzen bezoeken. Er is zelfs een waar bunkermuseum die een mooi kijkje biedt in de historie van het verdedigen van de havens en stranden van Nederland, of doe een bezoek aan het zeehavenmusem “de visserijschool” waar je alles leert over het vissen. Uiteraard is het ook mogelijk om een heerlijke wandeling, fietstocht of GPS-tocht te doen in de uitgestrekte natuurgebieden. Mocht je willen slapen in IJmuiden aan Zee dan is bijvoorbeeld familiecamping de Duindoorn of Hotel Holiday Inn een mooie optie. Zo ben je niet gebonden aan het heen en weer reizen kun je vertoeven in en rondom IJmuiden aan zee en tegelijkertijd leren kitesurfen.

Parkeren bij Muiderslag

Geen probleem. Er is een ruim parkeergelegenheid aanwezig. Het kan zijn dat je een stukje dient te lopen. Aan het parkeren zitten wel kosten verbonden. Je kunt ook parkeren in IJmuiden aan zee Kennemerboulvard. Vanaf die plek is het ongeveer 10 minuten lopen naar de spot over het strand. Dit is tevens betaald parkeren.

Route naar kitesurf locatie IJmuiderslag

Navigatie: IJmuiderslag Zo dicht mogelijk parkeren bij het strand. Dit herken je aan de huizen bovenop de duin. Je kunt op de IJmuiderslag zelf langs de duin parkeren.

Direct naar Google Routebeschrijving en vul je vertrek locatie in


Grotere kaart weergeven