Kitebuggy

Kitebuggy is een leuke alternatief voor flyboarden en kitesurfen. Gezien we niet het water ingaan is het ook mogelijk les te volgen in de winter. Kitebuggy zegt het eigenlijk al. Kiten in een buggy. Met gebruik van een powerkite en een buggy bewegen we ons voort. Dit kan overigens enkel op hard zand. Als het eb is kun je hard zand op veel plaatsen langs de kust vinden. Maar de beste plek is ook hier weer IJmuiderslag. Een grote zandplaat die bijna overal hard is waardoor je niet wegzakt met de buggy.

kitebuggy les bij Kartaboardsports

Veiligheid

Het wordt altijd aangeraden om een helm te dragen tijdens de kitebuggyles. Je moet bedenken dat je altijd uit de buggy geworpen kan worden en dus hard kan vallen. Het beschermen van je hoofd is altijd belangrijk. Voordat je begint aan kitebuggyen is een goede les wel verstandig. Uiteraard bieden wij deze in onze school.

Materiaal

Zoals hierboven al gezegd maken we gebruik van een buggy en een kite zoals hieronder aangegeven. Uiteraard kun je de vlieger en de buggy aanpassen zodat je harder gaat of zelfs wel over zacht zand kunt reiden. Wij gebruiken bij de les de standaard instap buggy en een 3 lijns powerkite met safetycord en bar.

kitebuggy-materiaal

Mocht je met een grote kite willen inhaken dan raden we aan een vervolgles te boeken. Echter bieden we hierbij niet het materiaal. Dit kan bij ons aangeschaft worden en krijg je dus direct les met je eigen materiaal. Het materiaal om in te haken is wel aanzienlijk duurder. Met een instap buggy en powerkite kom je al een heel eind.

Waarom kitebuggyles zo belangrijk is?

Veiligheid en weten waar je mee bezig bent is van groot belang als je wil leren kitebuggyen. We maken gebruik van de wind die onvoorspelbaar kan zijn. De powerkite kan flinke druk opbouwen wat zorgt voor trekkracht en de voortbeweging. In een kitebuggy les leer je hoe het materiaal werkt en leer je de techniek om voorruit te komen.

Onze instructeurs zijn opgeleid via IKO om je stap voor stap te leren kitebuggyen. We zetten ons altijd in voor de veiligheid en met goed materiaal. We zorgen ervoor dat je snel zelfstandig aan de slag kan. Met kitebuggyen zit je al de kortste keren in een buggy. Dit gebeurt de eerste les al. Uiteraard moet de vlieger eerst onder controle zijn voordat je kunt verder kunt met de buggy.

Leren kitebuggyen. Hoe gaat dat?

Als eerste starten we altijd met een introductieles. Na de introductie kun je onder begeleiding huren of je les uitbreiden zodat je kunt leren bochten te maken, te remmen, kite recovery etc. Dit doen we dan in vervolgles. Mocht je je kitebuggy skills willen uitbreiden met een kite waarmee je kunt inhaken dan is dit ook mogelijk. Via onze shop kun je het materiaal aanschaffen en door de leuke korting praktisch gratis een gevorderde les nemen. Na aankoop van je nieuwe gear brengen we je op weg zodat je zelfstandig verder kunt. Kijk even bij Kitebuggy les of de shop om te zien wat bij jou het beste past.

Weer en wind. Wanneer wordt er les gegeven?

Kitebuggyen kan eigenlijk het hele jaar door. Ook in de wintermaanden. Enkel een kwestie van warme kleren aan voor de koude winterwind. Dus muts op, sjaal om, handschoenen aan en lekker uitwaaien op het strand. Maar de zomer is natuurlijk een stuk aangenamer. We maken een afspraak voorruit en hopen die dag dat het weer goed genoeg is. Voor kitebuggyen hebben we natuurlijk droog weer nodig en een beetje wind tussen de 8 tot 21 knopen (windkracht 3 tot 6) om een kwalitatieve les te kunnen geven. Mocht het te niet/hard waaien of hard regenen dan worden de lessen afgelast en blijven deze openstaan. Je ingekochte les kun je dan een andere keer boeken.

Kitebuggy met een groep vrienden, collega’s, familie of het hele gezin

Kitebuggy is echt een leuke bezigheid voor groepen in de vorm van een clinic. Je kunt bij ons al vanaf 4 personen een leuke korting krijgen voor groepslessen. Neem even contact op met de school voor de prijzen en mogelijkheden. Combineren van een Kitebuggy les in combinatie met Landboarden is verstandig. Zo kunnen de waaghalzen ook een Landboard proberen. Voor sommigen iets uitdagender.

landboard en kitebuggy les met groep kinderen

GROEPSPRIJZEN

vanaf 4 personen
v.a. €40 p.p.

 

3-4p – €45

  • 1x landboard
  • 1x buggy

4-8p – €40

  • 2x landboard
  • 2x buggy