FAQ

Deel je mee aan de lessen dan accepteer je automatisch onze ALGEMENE VOORWAARDEN

In welke maanden is het mogelijk een kitesurfles te volgen?

Onze kitesurfschool is elke jaar van april tot eind oktober geopend. Buiten het kitesurfseizoen om is het wel mogelijk om diverse lessen op het strand te doen, zoals Flyboarden en Kitebuggy.

Ik las over het 7-stappenplan? Wat is dat?

Het 7-stappenplan is door onze kitesurfschool, in samenwerking met ervaren instructeurs, ontwikkeld om zelfs na je les nog gebruik te maken van onze tips en trucks. Velen voor jullie hebben gebruik gemaakt van dit logische plan en het werkt echt!

  • stap 1: Kite op 12.05 of 11:45 (afhankelijk van gewenste start richting)
  • stap 2: Board aan de voeten (zonder board, kun je niet kiten)
  • stap 3: Board positie (welke kant vaar je op?)
  • stap 4: Kijk om je heen (eerst kijken! dan insturen)
  • stap 5: Powerdive (Techniek, zonder kracht in de vlieger kom je nergens.)
  • stap 6: Actief staan (zorg dat je meebeweegt als je opstaat)
  • stap 7: Varen (tenen omhoog, hakken erin en kijken waar je heen wilt)

Waarom is kitesurfles belangrijk?

Les is belangrijk voor de veiligheid van jezelf en de veiligheid van anderen op de locatie waar je deze extreme sport gaat beoefenen. Het is zeer gevaarlijk als je zonder enige ervaring zelfstandig probeert het kitesurfen aan te leren. Ongeluk ligt in een klein hoekje. Daarnaast staat een hoop lol centraal. Je wil natuurlijk een leuke dag. Geen gefrustreerde dag omdat niets lukt en alles fout gaat. Een goed begin is in dit geval cruciaal.

Is kitesurfen gevaarlijk?

Kitesurfen is niet per definitie gevaarlijk. Zodra je geoefend hebt en weet waar je mee bezig bent kun je al een hoop gevaren verhelpen. Uiteraard is het kitesurfen niet geheel zonder risico. Maar dat geldt voor alle dingen in het leven. Zonder rijbewijs een auto instappen is natuurlijk ook gevaarlijk. Zorg ervoor dat je het gevaar zo veel mogelijk probeert voor te zijn door goede instructie en voldoende ervaring op te doen onder begeleiding.

Is kitesurfen moeilijk?

Kitesurfen is niet moeilijk, maar oefening baart kunst. Dus verwacht niet dat je in één dag leert kitesurfen.

Moet je voor kitesurfen sterk zijn?

Nee hoor hellemaal niet. Iedereen kan het leren. Bij kiten gaat het niet om de kracht die je hebt, maar vooral om de rust en het één zijn met je materiaal.

Hoe lang duurt het voordat ik echt kan kitesurfen?

Hoe snel jij leert kitesurfen hangt van heel veel verschillende dingen af. Kun je al vliegeren (met twee of meer lijnen) of heb je veel ervaring met boards? Dat zorgt ervoor dat je sneller zult leren kitesurfen. Heb je geen ervaring, en ontdek je nu pas de fun van vliegeren en boardsports, dan zal het misschien wat langer duren. Iedereen leert op een andere manier en op een ander tempo. Plezier is het belangrijkst. Kitesurfen is, net als iedere andere sport, een proces. Iedere keer stel je nieuwe doelen, die afhangen van jouw wensen en je niveau.

 

Hoeveel mensen hebben jullie in de les?

Tijdens onze introductie les kun je met maximaal 3-4 mensen in de les zitten. Tijdens de vervolglessen is het standaard maximaal 2 personen per kite en instructeur. Er zijn altijd uitzonderingen bij bijvoorbeeld de clinics, maar dit wordt dan duidelijk aangegeven.

Hoe oud moet je zijn voor een kitesurfles?

Wij raden aan niet jonger dan 9 jaar. Daarbij plaatsen we al kanttekeningen. Hoe jonger, hoe lichter waarbij de maximale windkracht al een stuk lager ligt. Hou hier rekening mee. De kleinere kitesurfers leren anders dan oudere kitesurfers. Belangrijk te weten is dat indien oud en jong zich tegelijkertijd aanmeld je alsnog wordt opgesplitst op de dag zelf i.v.m. leercurve en het gewicht. Er is overigens geen maximale leeftijd aan gebonden. Ben je gezond? Denk je dat je het aankunt? Dan ben je altijd welkom.

Zit bij de prijs al het materiaal inbegrepen?

Alle lessen zijn inclusief materiaal, te weten: wetsuit, helm, impactvest, trapeze, kite en board.

Zijn jullie goedkope aanbieders van kitesurfles?

Een kitesurfles is per definitie niet goedkoop. Toch hebben wij een gemiddelde prijs gekozen waarin we kwaliteit en veiligheid centraal zetten. Dit valt niet in prijs uit te drukken. Wij lessen met 2 personen maximaal en onze privé lessen zijn gewoon privé. Privé voor twee is een term verzonnen door kitesurfscholen om onnodig meer te vragen voor een les.

Hoe zit dat met jullie veiligheid?

Al onze instructeurs zijn gecertificeerd. Dit houdt in dat ze speciale cursussen hebben gevolgd om zo veilig en goed mogelijk een les te geven. Wij geven geen lessen boven de 26 knopen (windkracht 7) en we houden rekening met je gewicht. Zeker bij jonge mensen kan het zijn dat we eerder stoppen i.v.m. het feit dat ze lichter zijn. Bij ons staat veiligheid altijd centraal in combinatie met een leuke en leerzame dag.

Welke kleding moet ik meenemen?

Neem altijd winddichte kleding mee! Vergeet je zwembroek of droge kleren en handdoek niet als het kan gaan regenen. Neem warme kleding mee die je makkelijk en snel aantrekt.

Hoe weet ik of de les doorgaat? Hoe kom ik hierachter?

Via onze website/twitter/facebook komt de avond van tevoren een bericht vrij over de planning. Op de website is dit bericht te vinden onder het kopje ‘Nieuws’. Dit kan soms laat zijn omdat we nog lessen aan het draaien zijn. Op onze locatie in Terschelling ontvang je de avond van tevoren een SMS.

LET OP! Heb je les op het vaste land dus elders dan op Terschelling kijk dan even op de onze Twitter de avond ervoor. Hier wordt altijd bevestigd of de lessen doorgaan of niet. Zie je nog niets? Dan weet je dat de Twitter nog niet is gedaan. We doen dit zo snel mogelijk maar uiterlijk voor 22:00 uur in de avond.

Wanneer gaat een les niet door?
Lessen gaan niet door indien minder dan 10 knopen (windkracht 2/3 of minder) en meer dan 25 knopen (windkracht 6/7 of meer). Bij veel regen worden de lessen ook afgelast. Bij buien wordt de les enkel gepauzeerd om na de bui verder te gaan. Lessen op de Noordzee kunnen afgelast worden als er te hoge golven staan.

Waar moet ik me melden?

Men moet zich een half uur voor aanvang op locatie melden. Locatie wordt bekend gemaakt via de website/facebook/twitter. We zijn altijd bij de KARTA bus te vinden. Bel ons als je ons niet kan vinden. Zie je ons niet? Dan hebben we wat uitloop met de vorige les. We komen er z.s.m. aan.

Kan ik zelf annuleren?

Annuleren kan enkel kosteloos 48 van te voren. 24 uur van te voren kost dit 50% van de les. Op de dag zelf de hele les. Zie de algemene voorwaarden voor meer informatie over het annuleren van de les.

Heb je andere kitesurf gerelateerde vragen? Neem dan contact met ons op.